Gastronoom-Sommelier

Gastronoom-Sommelier

Wie zijn wij?

Dit is het blog van de nieuwe niveau 4 opleiding Gastronoom-Sommelier (Restaurateur) van de Hotelschool Amsterdam (Rocva). U kunt hier volgen wat zij allemaal meemaken tijdens excursies, workshops en de theorielessen.

Zij worden getraind in o.a. wijn-spijs, leidinggeven, tafelbereidingen en andere vaktechnische vaardigheden.

Uiteraard is diepgaande wijnkennis (in alle facetten) ook onderdeel van het lesprogramma.

Riesling & Co

EvenementenPosted by Remy Tolk Wed, September 21, 2011 10:39:53


Masterclass


Maandag 19 september heeft de Gastronoom-Sommelier klas tijdens Riesling & Co de Masterclass van Lars Daniels MV bijgewoond. Samen met de Sterklas zaten zij in één van de zaaltjes van de ArenA en kregen 9 verschillende Rieslings uit Duitsland te proeven.

Terroir

Het thema was terroir en dus waren het geen typische Rieslings zoals we ze kennen, maar juist Rieslings waar bodem en microklimaat erg in naar voren kwamen. Zo kregen we bijvoorbeeld 3 Rieslings van 1 huis met drie verschillende bodems. Ook de verschillende leisteenbodems kwamen langs.MV

Lars Daniels is één van de drie Magister Vini van Nederland, dit is de hoogst haalbare wijngraad. Hoewel soms op het randje van iets te technisch was het een geweldige middag met veel achtergrondinformatie en zeer interessante wetenswaardigheden en tips. Zoals altijd waren de Masterclass en de beurs weer perfect georganiseerd door Alain en Gisela Jacobs.Riesling & Co

Daarna zijn we de beurs opgegaan en hebben bij de vele verschillende Duitse wijnmakers nog zeer interessante wijnen geproefd, zoals een Eiswein van Cabernet Cubin (kruising tussen Cabernet Sauvignon en Lemberger). Bij het Vlaamsch Broodhuijs en Bourgondisch Lifestyle werd uiteraard ook een tussenstop gemaakt. Een zeer inspirerende dag voor de studenten maar zeker ook voor mij!