Gastronoom-Sommelier

Gastronoom-Sommelier

Wie zijn wij?

Dit is het blog van de nieuwe niveau 4 opleiding Gastronoom-Sommelier (Restaurateur) van de Hotelschool Amsterdam (Rocva). U kunt hier volgen wat zij allemaal meemaken tijdens excursies, workshops en de theorielessen.

Zij worden getraind in o.a. wijn-spijs, leidinggeven, tafelbereidingen en andere vaktechnische vaardigheden.

Uiteraard is diepgaande wijnkennis (in alle facetten) ook onderdeel van het lesprogramma.

Markvandewijn!

GastlessenPosted by Remy Tolk Thu, December 01, 2011 11:56:58
Toples Duitsland

Maandag 28 november heeft Mark van Bolhuis, ook bekend als Markvandewijn, een gastles gegeven aan de Gastronoom-Sommelier klas en de Sterklas van de Hotelschool Amsterdam.

Tijdens deze zeer interessante les kregen de leerlingen 7 verschillende wijnen te proeven. Mark had een aantal zeer bijzondere flessen meegenomen.


Tijdens de goed verzorgde presentatie waarin Mark de 13 wijnbouwgebieden met de leerlingen doornam werd er volop geproefd van de wijnen. Niet alleen de beroemde Riesling maar ook een paar minder bekende rassen kwamen voorbij. Ontzettend leuk want die proef je niet dagelijks.De volgende wijnen werden geproefd:

-Spätburgunder Trocken 2010, Blanc de Noir, Bellabianca, Ahr.
-Grauer Burgunder Kabinett Trocken 2010, Benz, Baden.
-Elbling Trocken 2010, Matthias Dostert, Mosel.
-Riesling Spätlese Trocken 2010, Familie Rauen, Mosel.
-Scheurebe Trocken 2010, Enk, Nahe.
-Michelsberg Rieslaner Auslese 2010, Rudi Möwes, Pfalz.


En de laatste wijn die we proefden was wel een heel bijzondere.
Mark heeft in samenwerking met een zeer talentvolle, opkomende wijnboer uit Rheinhessen (Stefan Braunewell) een wijn ontwikkeld en laten bottelen van 75% Pinot Meunier en 25% Pinot Noir. Deze wijn heet dan ook Holland Cuvée. De wijn heeft een paar maanden groot hout gehad en is werkelijk een plaatje: fruitig, kracht en diepgang, lange afdronk en een zeer mooie balans, tikje kruidigheid. Deze wijn staat dan ook op de wijnkaart van Restaurant de Compagnon in Amsterdam. Er zijn slechts 400 flessen gebotteld, een unieke wijn dus!De leerlingen hebben een zeer informatieve middag gehad en wijnen geproefd die je niet snel in je glas hebt.

Mark, ontzettend bedankt en hopelijk tot volgend jaar!ps hier is Mark te vinden,

Mark van Bolhuis - Taman Sapituin 7 - 1019 SJ Amsterdam

Email: mark@markvandewijn.nl – Tel.: 020 4193532

www.markvandewijn.nl