Gastronoom-Sommelier

Gastronoom-Sommelier

Wie zijn wij?

Dit is het blog van de nieuwe niveau 4 opleiding Gastronoom-Sommelier (Restaurateur) van de Hotelschool Amsterdam (Rocva). U kunt hier volgen wat zij allemaal meemaken tijdens excursies, workshops en de theorielessen.

Zij worden getraind in o.a. wijn-spijs, leidinggeven, tafelbereidingen en andere vaktechnische vaardigheden.

Uiteraard is diepgaande wijnkennis (in alle facetten) ook onderdeel van het lesprogramma.

Zilveren Champignon

EvenementenPosted by Remy Tolk Fri, October 07, 2011 18:12:59

Wedstrijd

Maandag 3 oktober organiseerde de Hotelschool Amsterdam de kookwedstrijd de Zilveren Champignon. Er waren 3 categorie├źn namelijk: restaurant, grootkeuken en kookstudio's. De kandidaten gingen in de keukens aan de slag en de 3 verschillende jury's onder leiding van topkoks (o.a. Pascal Jalhaij, Marco Poldervaart) en culinair journalist van de Telegraaf Felix Wilbrink keurden de gerechten.

Winnaars

In de categorie restaurant was Jan Smink de winnaar, hij is sous-chef bij Bilderberg Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag. Bij de grootkeukens won Maurits van Vroenhoven en de winnaar bij de kookstudio's was het team van "koken aan de markt".

Lucas Rive

De vermaarde 2-sterren chef Lucas Rive, die al meer dan 20 jaar op dat niveau bij de Bokkedoorns de scepter zwaait, verzorgde samen met de Sterklas van de Hotelschool de lunch voor de pers, de jury en andere genodigden. De leerlingen van de Gastronoom-Sommelier klas stuurden 1e jaars kelners aan die de lunch serveerden en de wijnen schonken.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by robbie Mon, October 10, 2011 19:39:04

mooi leerzaam dagje