Martin de Baat

Martin de Baat

België deel 2

Columns van MartinGeplaatst door Redactie za, april 15, 2017 09:33:47

Zoals je weet kent China de één kind politiek. Ik weet niet hoever de Chinese arm reikt in het buitenland, maar in elk geval lijkt massale abortus op meiden in België uit den boze. Omdat ik in een dorpje in België in één straat een tekst op een gebouw zag die luidde: “Peuterkijkdag” en vlak daarnaast de tekst “Meeneemchinees” was voor mij de link snel gelegd.

Je gaat hier dus eerst naar de kijkdag van Chinese peuters (zullen wel allemaal meisjes zijn) en daarna kun je je uitgezochte exemplaartje ophalen bij de “Meeneemchinees” ernaast. Helaas voor adoptanten, lesbo’s en nichten die soms al allerlei verwoede pogingen hebben ondernomen om kinderen te krijgen. Zoals ik het vertel was het niet. De peuterkijkdag was een peuter/kleuterschool, waar een “open deur dag” (in Nederland heet dat “open dag”) was gepland. Ouders en peuters kunnen dus komen kijken om beter hun schoolkeuze te kunnen maken. En de “Meeneemchinees”, dat is een Fastfood Chinees, zoals wij dat bij ons een “Afhaalchinees” noemen. Wat een schitterende taal is dat Vlaams toch!

In datzelfde dorpje is er van alles twee, 2 bakkers, 2 slagers, 2 café ’s etc. Laat nu beide bakkers op maandag en dinsdag hun rustdagen hebben. Jammer voor de inwoners want een vers pistoletje of broodje is op deze dagen niet verkrijgbaar. Zonder dat ik de bakkers ken, denk ik dat ze geen goede verstandhouding hebben. Dat geldt zeker en vast wel voor de slagers. De één is op woensdag, de ander op donderdag gesloten. Je kunt dus elke dag van de week broodbeleg kopen, maar waar leg je dat op, op maandag en dinsdag? Op brood van zaterdag, zul je wellicht zeggen, maar dan ken je echt de Belgen niet.

Diepvriesbrood is hier eveneens onbespreekbaar. Eén van de bakkers die ik sprak, zei dat hij bezig was een broodautomaat te plaatsen. Dit zie je heel veel in België. Je kunt dan ’s avonds, maar bijvoorbeeld ook op maandag en dinsdag brood uit de automaat halen. Of dit dan vers is betwijfel ik ten zeerste, het kan hooguit van zondagochtend zijn. Toch jammer, dat deze bakkers kennelijk niet met elkaar communiceren. En wie zijn er dan de dupe? Juist, de inwoners want er is in de verste verte geen andere mogelijkheid om vers brood te kopen.

Mocht je nu denken dat veel Belgen dom zijn dan heb je het mis. Ken je het waar gebeurde verhaal, of was het toch een legende, van de oude Belg die door een wrede heerser ten onrechte werd veroordeeld tot de doodstraf? Waarschijnlijk niet. Het is ook heel lang geleden. Ik denk zo in de Middeleeuwen. Deze doodstraf zou uitgevoerd worden door middel van uithongering. Om onverklaarbare redenen bleef de man in leven, terwijl hij absoluut geen eten kreeg. Althans, dat dachten de bewakers(waren waarschijnlijk geen Belgen), want wat was het geval?

Regelmatig kreeg de oude man bezoek van zijn dochter die natuurlijk uitgebreid werd gefouilleerd voordat ze haar vader in de gevangenis kon bezoeken. Maar wat gebeurde er als de bewakers uit het zicht waren verdwenen? De dochter duwde dan haar borsten tussen de tralies van de kerker en gaf zo haar vader de borst. De oude man heeft zo een hele tijd borstvoeding van zijn dochter gekregen totdat de wrede heerser met de bewakers werden verdreven en de vader alsnog vrij kwam.

Mocht ik zelf ooit zo’n straf opgelegd krijgen dan zou ik geen moment twijfelen hetzelfde te wensen, maar dan moet er wel een sympathieke dame beschikbaar zijn die mij de borst wil geven en…. .. ik moet uiteraard toestemming krijgen van mijn vrouw. Maar dat zal toch geen probleem zijn? Want ik kan me niet voorstellen dat ze me de hongerdood laat sterven.

Best slim toch van die Belgen?

Martin de Baat

  • Reacties(0)//www.gastheerschap.com/#post1498