Martin de Baat

Martin de Baat

Business to business

Columns van MartinGeplaatst door Redactie wo, november 08, 2017 09:32:45

Ik ben laatst in Pathé Arena geweest voor een avondje uit. Voordat ik de bioscoopzaal kon betreden kwam ik langs een enorme snoepafdeling. Keek mijn ogen uit bij het zien van het gigantische aanbod aan fel gekleurd snoepgoed en natuurlijk de zoete en hartige popcornvarianten. Met stip op 1 is popcorn nog steeds de bioscoopsnack bij uitstek. In de bioscoopzaal aangekomen zat ik midden tussen herkauwende tieners die deze handel in grote hoeveelheden naar binnen werkten. Ik verdenk Kruitvat ervan dat ze een geheime overeenkomst hebben gesloten met de Pathé bioscopen. Zeg maar business to business.

Waarom, zult u zich afvragen. Ik zal het u uitleggen. Ook bij Kruitvat kun je lekker zelf scheppen in grote snoepbakken die dezelfde inhoud vertegenwoordigen als bij de Pathé bioscopen. Het vrouwvolk dat de Kruitvat regelmatig massaal bezoekt komt hier echt niet altijd alleen voor maandverband, crèmepjes en inlegkruisjes. Zodra ze moeder zijn geworden worden er ook luiers, inleggers en speelgoed aangeschaft. Het kleine grut van baby tot kleuter mag vaak mee omdat de doodeenvoudige reden dat er anders geen oppas is.

Door de jonge kinderen hier in aanraking te laten komen met eenzelfde snoepparadijs gaan ze later in de bioscoop uiteraard ook op de snoepbakken af. Ze zijn dan al, zeg maar voorgeprogrammeerd. Hier wordt precies dezelfde truc toegepast als bij McDonald’s: Jong geleerd is oud gedaan. Hoogst waarschijnlijk is Kruitvat ook de leverancier van al dat kleurrijke snoepgoed van die Pathé snoepwinkels.

Misschien besluit je op zeker moment om samen met je kind naar bijvoorbeeld een komische film te gaan. Wordt het daar zodanig lachen, gieren, brullen dat je het bijna in je broek doet, dan doe je natuurlijk uit voorzorg een inlegger of luier van de Kruitvat om. Als tiener bij een zeer romantische tranentrekker heb je Kruitvat tissues en zakdoekjes absoluut nodig en bij een doodenge horrorfilm waarbij je het angstzweet aan alle kanten uitbreekt wordt het lekker dweilen met de wegwerpzakdoeken van de bekende firma.

De erg nerveuze types kunnen bij zeer spannende films Kruitvat Valdisper meenemen. Blijf je lekker rustig van voor en na de voorstelling. En voor onze opgewonden standjes, de ADHD-ers, is er nog het paardenmiddel Ritalin, schijnt ook bij Kruitvat verkrijgbaar te zijn. Oh ja, mocht je kind een allergische reactie krijgen door de overdaad aan kleurstoffen in al dat snoep met name door de winegums en lekstokken, dan wordt het echt oppassen geblazen. Mijn advies is dan om toch maar voor de popcornvarianten of meer onschuldige dropveters, zeg maar model filmrolletjes, te gaan. Of neem de bioscoopmatjes, maar die zijn al wat minder onschuldig.

Begrijpt u nu waarom u bij Kruitvat voor gratis bioscoopkaartjes kunt sparen? Slimme samenwerking tussen de Franse eigenaar van Pathé en de Chinese eigenaar van Kruitvat. Niet dan? Het wachten is nu nog op de volgende samenwerking. Kortingsbonnen die je straks bij Pathé kunt krijgen om, voor of na de voorstelling, de inwendige mens te versterken bij deze Chinees. Door gebruik te maken van één van zijn Asian foodtenten, compleet met Kruitvat’s speelhoek voor de kids. En zelfs bij het verlaten van zijn “Asian to Go” krijgen de kids dan een “marshmallowsateetje” cadeau.

Martin de Baat  • Reacties(0)//www.gastheerschap.com/#post1505